SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

OM kód: 203032/020 | 1097 Budapest, Ecseri út 7.

Intézmény logo

BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Szakács szaktechnikus

Szakács szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében. Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedését célzó munkavégzést.

A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés és a logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség. 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • vezető szakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajtatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva, áruátvételt végez vagy ellenőriz, szakosított áruraktározást ellenőriz;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek idegennyelvű leírásait.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Technikumi képzés, Turizmus – vendéglátás ágazat

 Tagozatkód: 2003

 5 éves képzés

Első idegen nyelv: angol nyelv

Választható második nyelv: a német nyelv, vagy a francia nyelv, vagy az orosz nyelv.

Megszerezhető végzettség:

  • érettségi végzettség + cukrász szaktechnikus vagy
  • érettségi végzettség + szakács szaktechnikus vagy
  • érettségi végzettség + vendégtéri szaktechnikus vagy
  • érettségi végzettség + turisztikai technikus

 

Azokat a tanulókat várjuk, akik a turizmus-vendéglátás területén, szakemberként, vállalkozóként képzelik el a jövőjüket. Szeretnek alkotni, nyitottak a kommunikációra, jó házigazdaként tekintenek a vendégre.

A képzés célja a sikeres érettségi- és technikusi vizsga. Ezt követően lehetőség van újabb szakma elsajátítására vagy felsőfokú tanulmányokra, illetve a szakmában való elhelyezkedésre.

 


Partnereink

SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum


BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum

1097 Budapest, Ecseri út 7.

Telefon: +36-1-280-6820

E-mail: titkarsag@gundeliskola.hu

OM azonosító: 203032/020


2024BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum