SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum

OM kód: 203032/020 | 1097 Budapest, Ecseri út 7.

Intézmény logo

BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Cukrász szaktechnikus

Cukrász szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A cukrászatokban beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végez, irányít. Kialakítja az egység üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendég kapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a cukrászat működését.

Jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, jó kézügyességgel rendelkeznek, valamint érdekli őket a szervezés, logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Azoknak is ajánlott, akik szakirányú felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni a későbbiekben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kézügyesség, esztétikai érzék, pontosság, jó ízérzékelés. Jó kommunikációs készség, problémamegoldó képesség, empátia, jó szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség, nagy terhelhetőség, stressztűrő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • irányítja, szervezi, ellenőrzi — tulajdonosként, alkalmazottként — az árubeszerzési, a raktározási, a termelési, az értékesítési és kiszállítási tevékenységeket;
  • termelési tevékenységet végez, cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat állít elő, összehangolja, ellenőrzi a különböző termelési munkafolyamatokat;
  • értékesítő tevékenységet végez, foglalkozik a vendégek visszajelzéseivel, panaszaival, felvetéseivel folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről;
  • a cukrászvállalkozások üzemeltetéséhez szükséges vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatot lát el;
  • közvetlenül kijelöli a feladatokat, elkészíti a munkaidő-beosztást, betanítja és felügyeli a cukrászat személyzetét, összehangolja, irányítja a munkavállalók tevékenységét, ellenőrzi a végzett munka minőségét;
  • ismeri és képes alkalmazni a szakterülete idegennyelvi szókincsét;
  • bemutatja, népszerűsíti (reklámozza) az egység szolgáltatásait, kialakítja az üzletpolitikát, a marketingstratégiát, a cégarculatot;
  • megtervezi az egység működését, üzleti tervet készít;
  • betartja és betartatja a HACCP előírásait;
  • megtervezi a cukrászdai választékot, az aktuális jogszabályoknak megfelelő termékleírást, kalkulációt készít;
  • nyomon követi az aktuális szakmai trendeket, nyitott az új technológiák megismerésére.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Technikumi képzés, Turizmus – vendéglátás ágazat

 Tagozatkód: 2003

 5 éves képzés

Első idegen nyelv: angol nyelv

Választható második nyelv: a német nyelv, vagy a francia nyelv, vagy az orosz nyelv.

Megszerezhető végzettség:

  • érettségi végzettség + cukrász szaktechnikus vagy
  • érettségi végzettség + szakács szaktechnikus vagy
  • érettségi végzettség + vendégtéri szaktechnikus vagy
  • érettségi végzettség + turisztikai technikus

 

Azokat a tanulókat várjuk, akik a turizmus-vendéglátás területén, szakemberként, vállalkozóként képzelik el a jövőjüket. Szeretnek alkotni, nyitottak a kommunikációra, jó házigazdaként tekintenek a vendégre.

A képzés célja a sikeres érettségi- és technikusi vizsga. Ezt követően lehetőség van újabb szakma elsajátítására vagy felsőfokú tanulmányokra, illetve a szakmában való elhelyezkedésre.

 


Partnereink

SZC logo

Budapesti Komplex Szakképzési Centrum


BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum

1097 Budapest, Ecseri út 7.

Telefon: +36-1-280-6820

E-mail: titkarsag@gundeliskola.hu

OM azonosító: 203032/020


2024BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum